Šta se sve vrzma po glavi suosnivača Google-a?

Dodajte komentar

Sintagma „ko nema u vugla, ima u gugla“ dobiće sasvim novu dimenziju sudeći po tome kakva se ideje suosnivaču kompanije Google vrzmaju po glavi.

Nakon automobila koji se sami voze, vještačke inteligencije, robota i dronova, Google će se pozabaviti još jednim problemom današnjice – neefikasnim aerodromima.

Prema pisanju portala The Information, Larry Page želi da napravi model aerodroma koji bi bio mnogo efikasniji od onih koji danas rade. On smatra da projekti kao Hyperloop nisu rješenje, jer avion kao prevozno sredstvo jeste efikasan, ali nisu i aerodromi.

Za sada se ne zna kako će Page izgraditi taj aerodrom, ali isti portal najavljuje da će suosnivač Google-a isto to uraditi i kada je u pitanju gradska sredina, jer ima namjeru da napravi i model grada.

Sve ovo dio je inicijative Google 2.0, a The Information podseća da je prije godinu dana Page ispraznio prostor u svojim kancelarijama i pozvao 100 zaposlenih kako bi mu pomogli u tome da odredi najvažnije svjetske probleme u svijetu koje bi Google mogao da riješi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *