Juče obavljena primopredaja broda građenog u Kini

Dodajte komentar

Primopredaja jednog broda koji je građen u Kini za potrebe Barske plovidbe juče je obavljena – kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović na konferenciji za medije povodom odobrenja kredita kineske banke za gradnju auto-puta.

– Danas je izvršena primopredaja. Računamo da ćemo do kraja ovog mjeseca i drugi brod za Barsku plovidbu imati u našim rukama – najavio je ministar.

Ranije je bilo najavljeno da će u septembru biti Barskoj plovidbi isporučena dva broda, čime se nastavlja obnova cmogorske pomorske flote posredstvom kreditnog aranžmana sa Kinom.

Iz Vlade je juče, nakon sastanaka sa predstavnicima kineskih kompanija koje su u posjeti Crnoj Gori, saopšteno da su predstavnici Crnogorske plovidbe izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Poly Technologies, uz očekivanje da će ukupan projekat do kraja biti uspješno realizovan, te da će ova kompanija i dalje biti u prilici da uredno servisira obaveze prema kineskoj banci.

Crna Gora je, podsjetimo, prije dvije godine kupovinom dva broda u Kini za Crnogorsku plovidbu počela obnovu nekada moćne pomorske flote. Tada su na kredit od kineske Eksim banke kupljeni brodovi ,,Kotor“ i ,,21. maj“, koji su krenuli iz šangajske luke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *