Bivši radnici KAP-a od ponedjeljka protestuju ispred Skupštine

Dodajte komentar

Bivši radnici podgoričkog Kombinata aluminijuma, njih 420, koji su po novom zakonu stekli uslov za odlazak u penziju po povlašćenim uslovima, odlučili su da od ponedjeljka 22. septembra svakodnevno protestuju ispred zgrade Skupštine. Kako je Portalu Analitika kazao predstavnik ove grupe radnika Radovan Tošković, protesti su inicirani time što nijesu realizovani zaključci Skupštine vezano za ispunjenje njihovih zahtjeva.

– Želimo da primoramo nadležne institucije da poštuju zaključke parlamenta. Dajemo punu podršku radnicima “Montavar Metalca”, a stupili smo u kontakt i sa radnicima nikšićke Željezare radi dogovora o zajedničkom djelovanju, u cilju ispunjenja obostranih zahtjeva- naveo je Tošković.

On je pozvao sve aktuelne i bivše radnike crnogorskih preduzeća koji imaju neriješen status da im se pridruže na protestima.

Grupa radnika na čelu sa Toškovićem je ranije u više navrata blokirala kapiju KAP-a, ne dozvoljavajući izvoz aluminijuma. Oni traže isplatu otpremnina i 177 eura po godini provedenoj u fabrici, kao i nadoknadu nenamjenski potrošenog novca iz stambenog fonda, dok im je zahtjev za povezivanje radnog staža za sada jedino ispunjen. Radnici će se, kako je najavio, masovno odazvati pozivu na proteste.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *