Počeli pregovori za prodaju Instututa

Dodajte komentar

U prvim pregovorima Tenderske komisije sa predstavnicima američko-britanskog konzorcijuma- International Wellness Group o kupoprodaji Institita “Dr Simo Milošević”, postavljeni su svi elementi budućeg ugovora, kazao je TVCG predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović. Sada se očekuje ponuda investitora na dostavljeni Nacrt ugovora, kojim Tenderska komisija insistira da investitor preuredi Vilu Galeb u zdanje sa 5 zvjezdica, Mediteranski centar u četiri, a Prvu fazu u tri zvjezdice.

Kako je kazao Vujović, još nije definisano hoće li Prva faza biti rušena ili će se graditi novi stacionar. Naša strana insistira i da godišnje bude obezbjeđeno 100 hiljada noćenja za oporavak crnogorskih građana u Institutu Igalo, po povoljnim cijenama.

Vujović je odbio spekulacije da investitor želi da zaspostavi osnovnu djelatnost, po kojoj je Institut stekao evropski renome. Ulaganje od 20 miliona eura u medicinsku opremu treba samo da pospješi kvalitet terapija i dopuni ponudu Instituta sportskim i wellnes uslugama. Najavljeno investiranje od preko 220 milioana eura u nove sadržaje, u svakom slučaju, treba da prati planska dokumentacija,a tu je i ograničenje da za tržište ne smije biti više od 30 odsto izgrađenog prostora, kazao je Vujović.

Prošlonedjeljnim pregovorima prisustvovali su i predstavnici menadžmenta i Sindikata Instituta.Tenderska komsija pratiće sedmično kako se realizuju dogovorene obaveze sa ovim konzorcijumom, koji je jedini prošao četvrti tender za prodaju 56 odsto državnih akcija Instituta Igalo.

 TVCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *