Zaluđeni kupci: Za iPhone 6 Plus moraće čekati nedjeljama

Dodajte komentar

Kupci novog iPhonea morati će čekati na dostavu svojeg novog primjerka i više od tri nedjelje. U Appleu uvjeravaju kupce kako će kasniti samo modeli iPhonea 6 Plus.

U Appleu uvjeravaju kupce kako će modeli manjeg iPhonea 6 s ekranom veličine 4,7 inča biti dostavljeni u uobičajenom roku do 19. septembra. Nego za veći model iPhone 6 Plus prvi kupci će se morati strpjeti i do četiri nedjelje.

Apple je 12. septembra kupcima otvorio prednarudžbine za novi iPhone, a prema prvim pokazateljima dosadašnji broj narudžbina nadmašio je bilo koji od prošlih modela iPhonea. – iPhone 6 i iPhone 6 Plus odlično su prihvaćeni od kupaca, što je rezultiralo rekordnim brojem prednarudžbina – potvrdila je i Appleova portparolka Trudy Muller, prenosi 24sata.hr.

Nije prvi put da novi modeli kasne

Problemi sa snabdijevanjem su uobičajena stvar za Apple koja se ponavlja prilikom svakog lansiranja novog iPhonea. Pretpostavlja se kako problem i kašnjenje nastaju zbog izmjena na novim modelima ovih mobilnih telefona. Stoga su i fabrike koje proizvode dijelove za telefon morale mijenjati svoje proizvodne pogone kako bi mogle uspješno proizvoditi velike količine novih većih ekrana.

Takođe najavljeno je kako će, za razliku od kupaca u Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama koji će svoje primjerke novog iPhonea imati već u oktobru, kineski kupci na svoj primjerak ovog mobilnog telefona morati čekati i do kraja godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *