Tri osobine koje šef LinkedIna voli kod zaposlenih

Dodajte komentar

Zaposliti odličnog radnika definitivno je pun pogodak. Ali zaposliti radnika zbog kojeg je zadovoljstvo doći na posao svaki dan još je veća stvar, prvenstveno zato što je za dobar timski rad potrebno prijatrno okruženje u kancelariji.

Kako prenosi Business Insider, izvršni direktor LinkedIna Jeff Weiner objavio je koja su tri tipa zaposlenih sa kojima bi najviše volio sarađivati, a na Twitteru je to i zanimljivo “skicirao”:

1. Veliki sanjari

Najdraže je ideje izmjenjivati s ljudima koji su vrlo širokog gledišta i rasprostranjenih horizonata. Takvi ljudi mogu inspirisati, promijeniti načine poslovanja i generalno transformirati kompaniju u pozitivnom smjeru.

2. Dobri izvršioci

Kako za dobar posao nije dovoljna samo vizija, bitno je znati kako ideju sprovesti u djelo. Najbolji radnici znaju viziju podijeliti u dijelove i od nje napraviti pravu stvar uprkos svim preprekama.

3. Znaju da se provode

Čak i ako ste veliki sanjar i dobar izvršioc, a ne znate da se provedete, to bi moglo biti loše za atmosferu u kancelariji. Nije dovoljno samo postići ciljeve, već zračiti srećom dok to radite.

Najbolje je biti okružen ljudima koji osim vizije dijele i istinsku predanost kompaniji- oni su timski igrači koji se ne shvataju preozbiljno i znaju kako seprovesti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *