Predstavljeni iPhone 6 i iPhone 6 Plus

Dodajte komentar

Novina je da je Apple umjesto svoje uobičajene lokacije Yerba Buena Center for Arts u San Franciscu za današnje predstavljanje unajmio još veći prostor u Flint Centru u Cupertinu gdje su prije 30 godina predstavili svoj Macintosh. To sve skupa valjda znači da i oni sami smatraju kako će se danas dogoditi nešto zaista posebno.

Oba telefona imaju Retina HD ekran. iPhone 6 ima 4.7 inča dok iPhone 6 PLus ima 5.5 inca. Appe kaže da su ovo najtanji telefoni ikada napravljeni. Svega 6.9 milimetara i 7.1 milimetara.

Novi uređaju koriste novi A8 procesor za koji Appe tvrdi da je čak 25% brži od A7 a osim toga 50% brže renderuje grafiku.

Prema rečima Appla uglovi vidljivosti su povećani, a interfejs iPhone 6 Plus uređaja biće drugačiji. Recimo u meniju Poruka prikazivaće slike pošiljaoca poruke.
iPhone 6 ima horizontalni mod rada, kao i tastere za kopiranje (Copy) i naljepljivanje sadržaja (Paste).

Ugrađen je novi “reachability” način gestikulacije, koji dvostrukim klikom (tapom) na Home ekranu spušta sadržaj i otkriva gornje tastere. “Power”, odnosno taster za uključivanje i isključivanje telefona i stavljanje telefona u stanje mirovanja je sada sa desne strane i lakše se koristi, tvrdi Apple.

U Apple prodavnici, prema rečima Fila Šilera je sada preko 1.3 miliona aplikacija, koje će na iPhonu 6 Plus raditi i zahvaljujući opciji za skaliranje sadržaja. Ono što je prikazano na konferenciji obećava, ali sačekajmo neko vreme, pa ćemo videti koliko sve funkcioniše.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE NOVIH APPLE TELEFONA

Tehnologija.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *