Iz Francuske bježi najveći kolekcionar vina

Dodajte komentar

Najveći kolekcionar vina Mišel-Žak Šasej namjerava da napusti Francusku ukoliko mu država ne izađe u susret i ne odustane od naplate poreza od dva miliona eura.

Vrijednost Šasejove kolekcija koja broji više od 40.000 hiljada boca najboljih vina na sveijtu procijenjena je na preko 40 miliona eura, prenio je Frans info.

Vlasnik najveće kolekcije vina na svijetu izjavio je da ne namjerava da proda kolekciju iako mu je za nju već ponuđeno 50 miliona eura.

“Kolekcija nije na prodaju i ona ne treba da podliježe naplati poreza na bogatstvo”, izjavio je kolekcionar.

Šasej se obratio francuskom ministarstvu kulture sa predlogom da se od njegove kolekcije osnuje muzej vina “Luvr vina”. Do sada nije dobio odgovor od ove državne institucije.

“Ukoliko me budu suviše gnjavili, otići ću da porazgovaram sa Depardijeom u Moskvu”, izjavio je Šasej.

Francuski glumac Žerar Depardije, koji je od prije godinu i po državljanin Rusije, zbog izbjegavanja plaćanja poreza na bogatsvo u svojoj domovini, najavio je za oktobar otvaranje restorana u samom centru Moksve.

Glumac je izrazio nadu da će posle Moskve otvoriti restoran i u Sankt Peterburgu. Depardije posjeduje tri restorana u Parizu. Da će milioneri plaćati porez i do 75 odsto, odlučio je Oland a to je nateralo, mnoge francuske bogataše da se sve više iseljavaju iz domovine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *