Indija: Majmun s krova bacao novčanice prolaznicima

Dodajte komentar

Majmun u indijskom gradu Shimli pokrenuo je pravi lov na blago kada je s krova jedne zgrade počeo bacati novčanice koje  je ukrao od poslodavca koji se spremao da isplati svoje radnike. Prolaznici u Shimli uočili su majmuna sa svežnjem novčanica na vrhukoji se domogao 10.000 rupija (130 eura) i dao se u bijeg.

“Izašao sam iz obližnjeg hrama i vidio da ljudi skupljaju novčanice koje lete po vazduhu. Pridružio sam se masi i zgrabio dvije novčanice od 100 rupija”, ispričao je jedan stanovnik za lokalni list Amar Ujala.

Građevinski radnici uzalud su pokušavali uloviti majmuna kradljivca koji se zlobno razbacivao njihovim teško zarađenim novcem. Gotovo sat vremena trajao je lov jer je majmun u međuvremenu sa zgrade skočio na drvo i nastavio iz vazduha distribuirati tuđi novac.

U Shimli, glavnome gradu planinske države Himachal Pradesh, živi velika populacija majmuna koji često zlostavljaju turiste i stanovnike. Hinduizam vrlo poštuje majmune koji mogu biti vrlo opasni, pa znaju poharati i vrtove i kancelarije te čak napadaju ljude koji nose hranu.

Indijska je vlada zato u New Delhiju zaposlila 40 “ljudi-majmuna” koji oponašaju majmunske krikove i na taj način udaljuju primate kada napadaju službene zgrade u potrazi za hranom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *