Ruska i američka kompanija kandidati za kupovinu Željezare Smederevo

Dodajte komentar

Tender za Željezaru Smederevo, koji je bio odložen zbog dilema o modelu privatizacije, biće raspisan uskoro, a najozbiljniji kandidati su američki Esmark Steel i ruski Crveni oktobar, piše dnevni list Blic.

“Obje kompanije izložile su svoju viziju budućeg rada kompanije koje su potpuno različite. Obavezali smo se raspisati javni konkurs na kojem će pravo učestvovanja imati svi zainteresirani, iako će uslovi više odgovarati nekoj od kompanija s kojom su obavljeni razgovori“, rekao je za Blic izvor blizak radnoj grupi za privatizaciju željezare.

Esmark Steel grupa je jedan od vodećih prerađivača i distributera ravno valjanog čelika i treći proizvođač čeličnih ploča u Americi. Ruski Crveni oktobar je među najvećim proizvođačima kvalitetno valjanih specijalnih vrsta čelika za automobilsku, avio, hemijsku, naftnu i energetsku industriju te strojogradnju. Kompanija je osnovana prije 116 godina, danas drži 30 posto ruskog tržišta čelika, a u 30 zemalja izvozi 900 vrsta čelika.

Stanje na tržištu čelika značajno je bolje nego prethodnih godina, godišnji rast je tri posto pa je i potražnja za proizvodima iz Smedereva veća nego ranije, piše Blic.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *