Kako Google razmišlja o inovacijama?

Dodajte komentar

Google je jedna od najvećih i najuticajnijih tehnoloških kompanija na svijetu. Ali, ona nije počela na taj način, niti je lako zadržati taj status.

Googleov izvršni predsjednik i bivši izvršni direktor Eric Schmidt je podijelio s nama neke uvide o tome kako Google gleda na inovacije i konkurenciju.

Schmidt i Googleov bivši stariji potpredsjednik za razvoj proizvoda Jonathan Rosenberg sljedeći mjesec će objaviti knjigu pod nazivom “”How Google Works” (Kako radi Google).

Knjiga se bavi onim što su Schmidt i Rosenberg tokom svih ovih godina naučili dok su pomogali izgraditi Google u ono što je ova kompanija danas.

Schmidt je počeo reklamirati knjigu slanjem pojedinih ilustracija i savjeta iz knjige na svom Google+ i Twitter profilu. Njegov zadnji post naglašava da je ključ uspjeha osvajanje tržišta kroz različite uglove gledanja na stvari i probleme, a ne jednostavno pokušavanje da budete bolji od vaše konkurencije.

“Važno je shvatiti ono što se događa oko vas, ali najbolji način da ostanete ispred jeste laserski fokus na izgradnju sjajnih proizvoda koje ljudi trebaju”, objavio je Schmidt na Google+ uz ovu ilustraciju.

– See more at: http://tehnologija.me/ovaj-ilustracija-pokazuje-kako-google-razmislja-o-inovacijama/#sthash.1eHW678v.dpuf

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *