Deripaska pisao Merkelovoj

Dodajte komentar

Centralnoevropska aluminijumska kompanija CEAC, čiji je vlasnik ruski biznismen i donedavni vlasnik Kombinata aluminijuma Podgorica Oleg Deripaska, pozvala je juče njemačku kancelarku Angelu Merkel da insistira od Crne Gore da poštuje “acquis communautaire”, odnosno jedan je od najznačajnijih pravnih i političkih principa evropskih integracija, pišu Dnevne novine.

“Kao jedne od najistaknutijih političkih lidera u Evropi, dužnost je kancelarke Angele Merkel da iskoristi priliku i na Samitu zemalja zapadnog Balkana insistira da Crna Gora prvo ‘počisti svoju kuću i dovede je u red’ prije nego što joj bude dozvoljeno da nastavi proces pridruživanja EU”, kazali su iz CEAC-a.

U pismu njemačkoj kancelarki se navodi da je CEAC nezadovoljan jer im je Vlada Crne Gore nezakonito oduzela veoma važnu investiciju.

CEAC je do 8. jula prošle godine, kada je Privredni sud na zahtjev Ministarstva finansija pokrenuo stečajni postupak, upravljao Kombinatom aluminijuma.

Najveći dio dosadašnjih prigovora CEAC vezanih za stečajni postupak u KAP-u, pred domaćim pravosuđem, do sada, su uglavnom odbijani.

Na osnovu tužbe CEAC-a sud na Kipru je zabranio prodaju KAP-a zbog čega je stečajni upravnik Veselin Perišić prihvatio zahtjev Uniproma da se uplata novca odloži za dva mjeseca, a nakon toga je ova firma preuzela upravu KAP-a na osnovu ugovora što je ranije radio državni Montenegro bonus.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *