SAD: Sve više mladih živi sa roditeljima

Dodajte komentar

Rekordan broj Amerikanaca, 57 miliona, odnosno 18,1% nacije, živjelo je 2012. godine sa roditeljima ili drugom rodbinom, što je dvostruko veći broj nego 1980. godine.

Iako je najgori udar finansijske krize u SAD prošao a ekonomija je na putu oporavka, broj višegeneracijskih domaćinstava nastavlja da raste, saopštava Pju institut. Život u zajedničkim domaćinstvima čest je među Amerikancima svih starosnih struktura osim među onima koji imaju između 65 i 84 godina. Mladi, starosti od 25 do 34 godina, u velikom broju ne žive sami, posebno muškarci – njih 26% živi u porodičnim kućama sa roditeljima ili drugom rodbinom. Žene u ovim godinama to čine “samo” u 21% slučajeva.

Ovo međutim ne znači da su mladi muškarci gore prošli u recesiji. Oni su tokom krize u većoj mjeri gubili poslove ali su ih lakše i dobijali kada je ekonomija počela da se oporavlja.

Odlaganje samostalnog života među mladima je manifestacija odlaganja odrastanja. Mladi se danas duže školuju i kasnije ulaze u brak. Osim toga, oni i teže nalaze posao, pa je možda i to razlog dužeg boravka u “porodičnom gnijezdu”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *