Škoda zapošljava 800 radnika u fabrici u Češkoj, plata 1.200 eura

Dodajte komentar

Vodeći češki proizvođač automobila Škoda auto namjerava da zbog povećanja proizvodnje primi još 800 radnika.

Škoda auto zbog pokretanja proizvodnje treće generacije modela “fabija” u narednih mjesec dana u svoju fabriku u Mladoj Boleslavi primiti još oko 800 radnika.

Novi radnici će raditi na poslovima montaže, varenja i logistike, rekao portparol Škode Jozef Balaž, a prenosi sajt idnes.cz.

“Fabija” treće generacije će početi da se proizvodi već narednih dana, a izložbenu premijeru će imati na pariškom autosalonu 2. oktobra.

Kompanija trenutno u svojoj glavnoj fabrici u Mladoj Boleslavi zapošljava oko 19.500 ljudi, čija je prosječna bruto plata na radničkim pozicijama približno 34.000 kruna (1.214 eura). Pored ove fabrike zapošljava još oko 4.500 ljudi u fabrikama u Kvasinama i Vrhlabi.

Škoda planira da do 2018. godina poveća prodaju na najamnje 1,5 miliona vozila godišnje. U prvom polugodištu ove godine isporučila je kupcima 522.500 vozila, 12,5 odsto više nego u istom periodu lane. Ove godine bi trebalo da prvi put proda više od milion vozila.

Ove nedelje Škoda je objavila prve fotografije treće generacije “fabije”. Ona će imati veći prtljažnik i nove štedljivije motore i izgleda više sportski, navodi idnes.cz.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *