Pejović ne želi da priča o poslovanju KAP-a

Dodajte komentar

Vlasnik Uniproma Veselin Pejović nije želio da odgovori da li sa prodajnom cijenom metala od oko 2.300 do 2.400 dolara KAP pokriva troškove proizvodnje i ostvaruje profit, kao ni na ostala pitanja “Vijesti”.

U odnosu na prije mjesec dana, kada je Uniprom preuzeo upravljanje fabrikom, KAP ima 253 radnika manje, ili za oko trećinu, dok se cijena aluminijuma oporavila pa berzanska iznosi oko 2.000 dolara ili nešto preko, a preferencije kupca su još oko 300 do 350 dolara po toni.

Na isto pitanje “Vijesti” prije dva dana nije odgovorio ni stečajni upravnik KAP-a Veselin Perišić koji je kazao da je to “pitanje za Uniprom”.

Pejović je trebalo do 10. jula da uplati 28 miliona za imovinu KAP-a, ali mu je zbog sudskog spora u Nikoziji, koji je pokrenuo rusko-kiparski CEAC, rok produžen do 10. septembra.

Pejović nije odgovorio ni kada će uplatiti 28 miliona eura. Perišić je na isto pitanje samo odgovorio da će “KAP zvanično biti obaviješten od kupca, kad upalata bude izvršena” i da sada Uniprom pokriva sve troškove proizvodnje uključujući i kupovinu struje.

Sudski proces koji vode bivši upravljači KAP-a En plus grupa i CEAC u Nikoziji, kako su saopštavali iz Vlade i stečajne uprave, nije obavezujući za Crnu Goru i stečajni postupak u toj kompaniji, ali je Unipromu ipak produžen rok za uplatu kuprodajne cijene.

Suđenje na Kipru je trebalo da počne 5. avgusta, ali je odloženo za 15. septembar.

Pejović juče nije želio da odgovori kada planira da počne sa obećanim investicijama i da li je riješen problem nabavke struje, kao i da li postoji mogućnost da ostvarenim profitom od prodaje aluminijuma, tokom ova dva mjeseca plati kupoprodajnu cijenu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *