Hrvati prodaju Goli otok

Dodajte komentar

Državna kancelarija za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) objavila je poziv za akciju revitalizacije državne imovine “Projekti 100”, čime država stavlja 100 nekretnina na javni iskaz interesa, kako bi se stavile u funkciju i bile motor razvoja ekonomije i jedinica lokalne samouprave.

Sto nekretnina obuhvata 20 miliona kvadratnih metara površine, od neizgrađenog do izgrađenog građevnog zemljišta te objekata, i radi se u najvećem broju slučajeva o bivšim vojnim nekretninama.

Na popisu su među ostalog Kovčanje na Lošinju, Vila izvor na Plitvicama, Željezara Sisak, vile u Opatiji, Lovranu i Dubrovniku, bivša politička škola Kumrovec, Muzil, Hidrobaza i Sacciorgiana Puli, Goli otok, Zlarin, data centar Deanovec, Vjesnik u Zagrebu, Duilovo u Splitu, bivše prognaničko naselje Rokovci. Kako ističu u DUUDI-u, svi zainteresovani mogu iskazati interes, dati prijedloge i ideje za svaku od nekretnina, zaključno s 15. septembrom, a nakon tog datuma ići će se u dalju proceduru i organizovanje javnih nadmetanja za davanjem u zakup, najam, prodaju i druge varijante, u skladu azakonskim mogućnostima.

Pozivaju stoga županije i opštine, poslodavce i građane, od investitora do inovatora, da se obrate s idejama, mišljenjima i iskazom interesa za navedene nekretnine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *