Šta je podiglo profit Sonija

Dodajte komentar

Japanska tehnološka kompanija Soni evidentirala je u prvom poslovnom kvartalu neto profit od 261 milion dolara. I to zahvaljujući snažnoj prodaji konzole PlayStation 4 i slabom jenu, navodeći da ipak očekuje gubitke na nivou cijele godine.

Neto profit je u tri mjeseca zaključno sa junom iznosio 26,8 milijardi jena (261 milion dolara), u odnosu na 3,1 milijarde jena iz istog perioda lane, uz rast prihoda od 5,8 odsto na 1,8 biliona jena, prenosi agencija Frans pres.

Pored uspješne prodaje konzola i povoljnih deviznih kurseva za japanske izvoznike, Soni navodi da je za dobre rezultate zaslužna i njegova filmska filijala, uključujući filmski studio u Holivudu.

Soni, koji sprovodi bolnu restrukturu nakon višegodišnjih gubitaka, u poslovnoj godini zaključno sa martom 2015, očekuje neto gubitak od 50 milijardi jena i prihode od 7,8 biliona jena.

Kompanija je u srijedu saopštila da će krajem avgusta povući svoje dionice sa berze u Londonu nakon 44 godine zbog slabog obima trgovanja, nakon što su se druge japanske firme već odlučile na takav korak.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *