Dodatni poslići njemačkih poslanika

Dodajte komentar

Koliko nemački poslanici dodatno zarađuju pored svog posla u Bundestagu, aktuelno je pitanje koje uvjek izaziva pažnju javnosti.

Poslednji podaci pokazuju da demohrišćani dominiraju u zaradama i da je najviše, skoro milion eura, zaradio zamuenik šefa bavarske Hrišćansko-socijalne unije, advokat Peter Gauvajler.

Na drugom mjestu je, Albert Štegeman iz Hrišćansko-demokratske unije (CDU), kancelara Angele Merkel, koji se bavi poljoprivredom i koji je zaradio 578.500 eura, a na trećem je Štefan Harbart (CDU) sa zarađenih oko 550. 000 eura.

Ovo su podaci koliko su od oktobra prošle godine dodatno zaradili nuemački poslanici, a na listi od 15 sa “top” zaradama, dominiraju političari iz redova demohrišćana.

Na devetom mjestu se našao jedan socijaldemokrata-bivši “izazivač” Merkelove i neuspješni kancelarski kandidat Socijaldemokratske partije Per Štajnbrik, o čjim se honorarima raspravljalo i prošle godine, u sezoni predizborne kampanje.

Štajnbrik je dodatno zaradio oko 159.000 eura, prije svega, od predavanja i kao član nadzornih i drugih odbora firmi ili fondacija, navode mediji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *