Radnicima KAP-a uplaćene otpremnine

Dodajte komentar

Radnicima Kombinata aluminijuma Podgorica KAP, koji su se dobrovoljno prijavili za odlazak iz fabrike, u petak je uplaćeno ukupno 1,75 miliona eura za otpremnine.

Bivši predsjednik Sindikata Aluminijuma Rade Krivokapić rekao je da su pare “legle” na račun.

“Čuo sam se sa direktorima Crnogorske komercijalne banke CKB, pare su legle na račun, ali će za radnike biti operativne u ponedjeljak”, kazao je Krivokapić Pobjedi.

Pdsjećamo da je Vlada na sjednici u četvrtak prihvatila Informaciju o realizaciji Socijalnog programa za KAP i verifikovala Zaključak kako bi isplata bivših radnika mogla da počne odmah.

Početkom sedmice je iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću saopšteno da je Ministarstvu finansija od Ministarstva ekonomije dostavljen do sada spisak 124 bivša radnika KAP-a koji su se prijavili za dobrovoljni odlazak.

Početkom ovog mjeseca Vlada je usvojila Socijalni program rješavanja problema viška zaposlenih u KAP-u, Preradi i Kovačnici.

Tim programom visina otpremnina određena je prema godinama starosti zaposlenih, a kreće se od šest hiljada eura do 18 hiljada eura. Prosječna otpremnina iznosi 14 hiljada eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *