“Italijanski Zuckerberg” već privukao pažnju Googlea i Microsofta

Dodajte komentar

Ima tek 22 godine, a već su ga prozvali “italijanskim Zuckerbergom”. Radi se o Matteu Achilliju, mladom osnivaču poslovno orijentirane društvene mreže “Egomnia” koja spaja poslodavce s osobama koje traže posao.

Kako piše Business Insider, ovog mjeseca Egomnia je skupila više o 250.000 korisnika i čak 700 kompanija koje traže potencijalne radnike. Odlična produktivnost ove poslovne društvene mreže temelji se na činjenici da ljudi koje traže posao na osnovu svojih vještina mogu pronaći kompaniju i radno mjesto koje im najviše odgovora.

I dok još uvijek studira na milanskom fakultetu, Achill je u završnim pregovorima s gigantima Googleom i Microsoftom koji se po svemu sudeći žele pridružiti Achillijevom uspješnom projektu.

Kako je sve počelo:

Ideja o vlastitoj kompaniji Achilliju je došla u prvoj godini srednje škole, a prvi investitor bio je njegov otac. Prvoga dana kada je lansirana njegova “Egomnia”  1.000 studenata i 20 kompanija se registrovalo.

“Glavni stožer” kompanije postavljen je u Formellu, gradiću sjeverno od Rima. Koliko je stvar dobila na važnosti pokazala je naslovnica italijanskog “Panorama magazina” koja je Achillija prozvala “italijanskim Zuckerbergom”.
Trebalo je samo dvije godine da Egomnia privuče pažnju svjetskih giganata poput Microsofta, Vodafonea, Googlea i Ericssona, s kojima trenutno finalizuje pregovore.

Egomnia trenutno ima više od 250.000 korisnika i 700 poduzeća koje pristupaju stranici. Kompanija se širi i otvara nove kancelarije , poput onog u Materi (južna Italija). Achill poslovanje širi izvan okvira Italije – u martu putuje u Singapur na sastanak sa potencijalnim partnerima.

Zbog zahtjeva sa stranih tržišta, Egomnia uskoro otvara kancelarije u brazilskom Sao Paolu. To će biti njihov prvi ured izvan Italije. Stranica će uskoro biti dostupna i na engleskom jeziku.
Nakon radne posjete Americi, Achill kao velika zvijezda gostuje na talijanskoj RAI televiziji i daje intervju za najpoznatije talijanske novine Corriere della Sera.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *