Finansijski rezultati Telenor Crna Gora u drugom kvartalu 2014. godine

Dodajte komentar

Prihodi Telenora Crna Gora u drugom kvartalu 2014. godine iznosili su 15,9 miliona EUR. Ne računajući promjene u cijenama interkonekcije, prihodi su smanjeni za 4% u odnosu na isti period prošle godine.

Telenor Crna Gora je zadržao lidersku poziciju na tržištu na kraju drugog kvartala 2014. godine. Ukupan broja korisnika iznosio je 371 hiljadu, što je 5% manje u odnosu na isti period prošle godine.

‘’Ekonomska situacija u Crnoj Gori je bila teška i u drugom kvartalu 2014. godine, dok je tržište telekomunikacija obilježilo ranije započeto snižavanje cijena domaće interkonekcije. Turistička sezona, koja ima značajan uticaj na ekonomsku situaciju i tržište u globalu, započela je u ovom kvartalu i to vrlo nepredvidivo pa će se pravi rezultati vidjeti tek u trećem kvartalu”, rekao je Michael Malvebo, izvršni direktor Telenora Crna Gora.

Jaka konkurencija na tržištu je i dalje prisutna, dok se korisnici sve više okreću pametnim telefonima i novim servisima. Zauzvrat, Telenor je i dalje fokusiran na potrebe svojih korisnika, zadržavajući lidersku poziciju uz solidnu profitabilnost. Značajno investiranje je nastavljeno kroz projekat redizajniranja naših prodavnica u 13 crnogorskih gradova i širenje prisutnosti, a kompletan projekat će biti gotov tokom trećeg kvartala ove godine. Ovakvim radom i uz kontinuirane investicije u servise lake za korištenje, pametnu i 4G mrežu, osiguraćemo da naši korisnici koriste sve ove usluge uz najbolje korisničko iskustvo. Telenor takođe nastavlja da investira u Crnu Goru kroz društveno odgovorne aktivnosti, ali rad nedavno osnovane Telenor Fondaciju.

U drugom kvartalu 2014. godine Telenor grupa ostvarila je prihode od 26,8 milijardi norveških kruna, što predstavlja organski rast prihoda od 1,6 odsto. Operativni i neoperativni profit prije odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosi 9,61 milijardi norveških kruna, dok je EBITDA marža 36 odsto, a operativni novčani tok je od 5,6 milijardi norveških kruna.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *