Raspisan tender za prodaju imovine Rudnika boksita

Dodajte komentar

Stečajni upravnik Rudnika boksita raspisao je danas oglas za prodaju imovine preduzeća po početnoj cijeni od 14 miliona eura, pišu Vijesti.

Zainteresovani za kupovinu pisane ponude treba da dostave do 22. avgusta do devet sati na adresu Privrednog suda.

Ponude će biti otvorene 1. septembra u 11 sati u Privrednom sudu.

Predmet prodaje je nepokretna i pokretna imovina Rudnika boksita koju čine građevinski objekti sa zemljištem u Opštini Nikšić sa poslovnim zgradama u privredi.

Na prodaju je i zemljište kao i proizvodna postrojenja, oprema i uređaji, transportna sredstva i druga pokretna imovina nikšićkog preduzeća.

Imovina se prodaje u viđenom stanju, bez garancija kupcu i bez prava kupca na naknadni prigovor i reklamaciju.

Pravo podnošenja ponuda imaju svi pojedinci i kompanije koja po pozitivnim propisima Crne Gore imaju pravo kupovine predmetnih nepokretnosti.

Ponuda, osim informacija o ponuđaču, mora da sadrži i podatke o imovini za koju se nudi kupovina i iznos ponuđene kupoprodajne cijene.

Svi ponuđači dužni su da za kupovinu ukupne imovine dužnika uplate depozit od 1,4 miliona eura.

“Smatra se da su ispunjeni uslovi za javno otvaranje pisanih ponuda ako je u oglasom ostavljenom roku prispjela jedna pisana ponuda i ako je na dan javnog otvaranja ponuda najmanje jedna osoba pristupila javnom otvaranju“, navodi se u oglasu.

Nevažeće ponude neće se uzimati u razmatranje.

Postupak javnog otvaranja ponuda sprovodi komisija koju imenuje stečajni upravnik, koji je istovremeno predsjednik komisije, uz prisustvo predstavnika ponuđača.

Stečajni upravnik će u roku od osam dana izabrati najpovoljnijeg ponuđača i proglasiti kupca.

U sučaju da je jedan ponuđač dostavio ponudu stečajni upravnik može donijeti odluku da ga proglasi kupcem.

Za slučaj da kupac odustane od od kupovine imovine stečajni upravnik za kupca može proglasiti drugog po redu najpovoljnijeg ponuđača.

Ponude učesnika javnog nadmetanja ne obavezuju, što znači da stečajni upravnik zadržava pravo da po ovom oglasu ne proglasi kupca i da zbog toga ne snosi posljedice.

Kupac je dužan da najkasnije u roku od 30 dana od dana proglašenja kupca zaključi ugovor o kupoprodaji. Nakon što kupac u cjelosti isplati kupoprodajnu cijenu, na njega se prenosi pravo svojine na kupoljenoj imovini.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *