KAP: Danas ističe mandat Montenegro bonusu, čeka se Perišić

Dodajte komentar

Stečajni upravnik Veselin Perišić trebalo bi danas da donese odluku o zahtjevu Uniproma za odlaganje roka za uplatu 28 miliona eura na 60 dana, saznaje Dan. Danas je i posljednji dan ugovora koji stečajni upravnik ima sa Montenegro bonusom o poslovno-tehničkoj saradnji.

Prema informacijama Dana, stečajni upravnik će najvjerovatnije uvažiti zahtjev vlasnika Uniproma Veselina Pejovića, jer u ugovoru o prodaji imovine KAP-a postoji opcija prema kojoj može da plati kupoprodajnu cijenu za 30 plus 60 dana. S obzirom na to da ugovor sa Montenegro bonusom ističe danas, on ima dvije opcije ili da uslovno dozvoli Pejoviću da preuzme KAP uz bankarsku garanciju, ili da produži ugovor sa Montenegro bonusom.

Pejović, koji je prilikom potpisivanja ugovora najavio da će kupoprodajnu cijenu isplatiti i prije roka od 30 dana, te da će KAP preuzeti 1. jula, juče se sastao sa menadžmentom Montenegro bonusa koji upravlja KAP-om od jula prošle godine.

Zvaničnu informaciju od učesnika sastanka nije bilo moguće dobiti, jer nijesu odgovarali na pozive i poruke, dok se, prema nezvaničnim saznanjima Dana, na sastanku Pejović raspitivao o proizvodnji aluminijuma. On je sa menadžmentom pričao i oko budućih planova koje ima sa KAP-om i još jednom ponovio da neće angažovati radnike preko Agencija za zapošljavanje, već da će im dati ugovore na dvije godine.

On se sa menadžmentom Montenegro bonusa sastao u hotelu Zija u Podgorici, čiji je vlasnik.

Pejović je tražio odlaganje plaćanja kupoprodajne cijene zbog odluke Okružnog suda u Nikoziji da zabrani prodaju KAP-a. Ročište po tužbi CEAC-a, koji traži 45 miliona, zakazano je za 23. jul.

Za odlazak iz KAP-a prijavilo se 137 radnika, kojima će otpremnine biti isplaćene čim stečajni upravnik preda spisak. Prema nezvaničnim informacijama, Ministarvo finansija je već pripremilo novac i spremno je da početkom sledeće sedmice isplati novac, ukoliko Perišić danas dostavi spisak. Prosječne otpremnine u KAP-u su 14 hiljada.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *