Raskinut ugovor sa Boka Groupom, nema golf terena

Dodajte komentar

Ugovor o zakupu zemljišta za izgradnju golf terena u Tivtu, koji je prošle godine potpisan sa kompanijom Boka Group biznismena, Johna Gvozdenovića-Kennedyja je raskinut, saopštio je predsjednik Borda direktora državne kompanije Monteprenzo-Bokaprodukt iz Tivta, Andrija Radman, pišu Vijesti.

Ova kompanija je formalni vlasnik oko 790 hiljada kvadrata zemljišta nekadašnjeg poljoprivrednog dobra u blizini tivatskog aerodroma, a koji je Vlada Crne Gore u dva navrata tenderom pokušavala da izda u dugoročni zakup stranim partnerima radi izgradnje golf terena.

Posljednji tender dobila je kompanija LPGD holanskog biznismena, Chrisa Liebreksa koji je krajem prošle godine 85 odsto udjela u projektu razvoja golfa u Tivtu, prodao kompaniji Boka Group.

Ta kompanija do sada nije ispunila finansijske obaveze prema Vladi i tivatskoj kompaniji. Liebreks je optužio Boka Group za prevaru i neplaćanje obaveza koje su imali prema njemu shodno ugovoru o preuzimanju projekta od LPGD-a, odnosno trogodišnjem konsalting ugovoru.

Vlada je na sjednici 26. juna usvojila predloženi aneks ugovora o zakupu zemljišta za izgradnju golf terena u Tivtu kojim bi Boka Groupi opet bio produžen rok za plaćanje davno dospjelih finansijskih obaveza prema državi.

Do toga nije došlo jer je aranžman sa Boka Groupom, kako je Radman kazao Vijestima, raskinut 28. juna, shodno ugovorenim odredbama iz važećeg aneksa tri. Time je omogućen automatski raskid, usljed neispunjenja obaveza.

On će danas na konferenciji u Tivtu detaljnije obrazložiti taj potez države, kao i dalju strategiju valorizacije nekadašnjeg poljoprivrednog dobra u Tivtu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *