Duvanski divovi ulažu u e-cigarete

Dodajte komentar

Kompanija R.J. Reynolds Tobacco Company najavila je kako planira da proširi svoj brend elektronskih cigareta imena Vuse i tako postala druga od tri diva duvanske industrije koji imaju ozbiljne planove s e-cigaretama.

Kompanija Lorillard, koja je 2012. kupila Blu eCigs za 135 miliona dolara, trenutno drži oko 40 posto tržišta i takođe ima planove za širenje.

U ovom se trenutku čini kako duvanske kompanije e-cigarete vide kao priliku, a ne kao prijetnju. Iako e-cigarete još uvijek imaju mali udio na tržištu, prodaja rapidno raste – u posljednje 52 sedmice za 72 posto – dok istovremeno prodaja duvanskih proizvoda opada.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Pred duvanskim kompanijama mnogo je stvari s kojima se moraju uhvatiti u koštac. Potrošači se masovno prebacuju s e-cigareta za jednokratnu upotrebu na trajnije uređaje bazirane na vodenoj pari koji se mogu napuniti ukusom nikotina ili brojnim drugim ukusima. Niti jedna od tri najveće duvanske kompanije još ne nudi taj proizvod, što znači da bi držanje koraka s tehnološkim i tržišnim promjenama moglo predstavljati izazov za duvansku industriju koja je vjekovima egzistirala bez prave konkurencije.

Takođe, prema novom predlogu zakona u SAD-u, biće zabranjena prodaja e-cigareta maloljetnicima, ali će dopuštati prodaju različitih ukusa, kao i oglašavanje, što je u duvanskoj industriji već dugo zabranjeno.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *