On je postao Fejsbuk milioner

Dodajte komentar

Džejson Fik (40) iz Pensilvanije prije samo tri godine bio je u zatvoru bez dolara u džepu. Zahvaljujući Fejsbuku, on je danas milioner koji vozi “ferari”.

Nakon što je njegov posao sa nekretninama propao, Amerikanac je sa prijateljima pokrenuo sajt WTFMagazine.com, na kome je objavljivao originalne smiješne snimke.

Tokom jednog snimanja izbila je tuča između grupe kaskadera i pijanih prolaznika, koju je Fik takođe snimio mobilnim telefonom. Kasnije je optužen da je namjerno izazvao sukob i završio je iza rešetaka.

“Nisam mogao da vjerujem kako su okrenuli čitavu priču protiv mene. Optužili su me da sam priželjkivao ubistvo pred kamerom kako bi posjetioci mog sajta imali šta da gledaju”, kaže Fik.

Sav novac je dao na advokata, a kada je izašao na slobodu, bio je neutješan.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Bio sam u ogromnim dugovima, a morao sam nekako da prehranim ženu i dijete. Nisam znao šta da radim. Razmišljao sam o samoubistvu”, seća se Džejson lošeg perioda.

Dok je čitao onlajn oglase za posao, počeo je da provodi sve više vremena na društvenim mrežama. Prvo je pokrenuo Fejsbuk stranicu za svoj sajt, kome je preko noći skočila čitanost, a zatim još nekoliko Fejsbuk stranica.

“Žena me je optuživala što sejdim za računarom, umjesto da donosim hranu na sto, ali ja sam znao da sam na pravom putu. Društvene mreže bile su jedini resurs koji sam imao i to besplatan”, kaže Fik.

On danas kontroliše 40 Fejsbuk stranica sa oko 28 miliona lajkova, a kompanije koje se na njima reklamiraju uplaćuju mu astronomske svote novca jer pomaže da njihove reklame dopru do velikog broja ljudi. Svaki put kada neko pretražuje Fikove stranice i klikne na oglas za određeni proizvod firma koja stoji iza njega daje nadoknadu Amerikancu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *