Vlasnik “Maše” duguje Hipo Alpe 12, a Prvoj banci 3 miliona eura

Dodajte komentar

Predstavnik firmi MR inžinjering i Vila Park iz Bara Radenko Radojičić, koji je formalni gazda podgoričkog lokala “Maša”, ostao je dužan Hipo Alpe Adria banci 12 miliona eura.

Prodaja hipotekovane imovine firmi u Baru (Mišićima), procijenjene na oko 7,9 miliona eura, odgođena je juče na njegov zahtjev za 27. maj.

Radojičić je sud obavijestio da pregovara sa potencijalnim investitorom i “postoji realna mogućnost da postigne dogovor ” o prodaji imovine.

Sa odgađanjem prodaje saglasio se advokat Periša Perović, punomoćnik banke, koja je pred sudom izborila izvršno rješenje o prodaji imovine Radojičićevih firmi.

Treća firma koja se pominje kao dužnik u ovom sporu je Invest group, ali njen predstavnik se juče nije pojavio u sudu, kao ni kupci imovine čija je prodaja oglašena.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prva banka, koju kontroliše premijerov brat Aco Đukanović takođe je povjerilac Radojičićevih firmi i potražuje, prema podacima iz katastra, oko tri miliona.

Duguje i NLB Montenegrobanci, a nisu htjeli da saopšte koliko. Oni imaju hipoteke drugog reda.

Privredni sud je početkom aprila oglasio prodaju imovine u Mišićima za osam miliona, na zahtjev Hipo Alpe Adria banke. (vijesti.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *