A2A ne prihvata ponudu Veselina Pejovića

Dodajte komentar

Italijanska kompanija A2A nije spremna da prihavti ponudu vlasnika Uniproma Veselina Pejovića i nudi cijenu od 45 eura sa prenosom i to samo do kraja godine, saznaje RTCG. Od 1.januara bi struju u Kombinatu aluminijuma Podgorica KAP isporučivali po tržišnoj cijeni uz popust od 5,5 odsto. Većina drugih uslova koje je ponudom o kupovini KAP-a definisala kompanija Uniprom, ispunjena je, a do kraja sedmice i zemljište koje je pripalo fabrici biće i zvanično uknjiženo.

Sredinom maja očekuje se potpisivanje kupoprodajnog ugovora sa Unipromom, kojim je ta kompaniaj postala zvanični vlasnik KAP-a. Većinu uslova koje je Veselin Pejović definisao ponudom ispunjena je, dok ona za cijenu struje nije.

Pejović je tražio cijenu struje od 38 eura po megavat satu na period od pet godina. Međutim, informacije kojima raspolaže RTCG kažu nešto suprotno.

Kompanija A2A raspoložena je da Pejoviću ponudi cijenu struje od 45 eura po megavat satu, uključujući prenos i to samo do Nove godine. Od Nove godine, po ideji kompanije A2A, Pejović bi plaćao tržišnu cijenu struje, umanjenu za 5,5 odsto.

O cijeni se i dalje pregovara, pa zato sjednica Skupštine akcionara EPCG još nije zakazana.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ne sviđaju se vlasniku Uniproma signali iz Italije, ali je spreman da pod takvim uslovima održi proizvodnju.

“I sa ovom cijenom ne odustajem, ne predajem se tako lako“, kazao je Pejović.

Pejović je o novim momentima upoznao partnere iz Turske i Poljske.

“Moramo sad da nađemo jedan ili dva ili tri proizvoda, na kojim možemo da ostvarimo profit od tih sedam centi, da bi pokrili gubitak“, kazao je Pejović.

Stečajni upravnik Veselin Perišić rekao je da bi Pejović sa cijenom od 45 eura teško mogao da radi sa plusom.

“U slučaju veće cijene ja mislim da je teško održavati proizvodnju. Sigurno da bi kupac trpio velike gubitke“, smatra Perišić.

To što bi od Nove godine cijenu struje plaćao po tržišnoj vrijednosti umanjenu za 5,5 odsto, Pejović ne vidi kao povoljnost i kaže da će struju potražiti negdje drugo.

” Ja ću već sad da pregovaram negdje drugo za uvoz struje. Trideset osam eura EPCG je imala profit”, kazao je Pejović.

Svi papiri spremni za uknjižbu KAP-a biće spremni do naredne sedmice.

“Razgraničenjem zemljišta sa Glavnim gradom, mi smo riješili sve imovinsko pravne odnose”, kazao je Perišić.

Pejović kaže da zemlju neće prodavati, te da nikakvih građevinskih objekata i hotela koji se spekulišu u javnosti neće biti, a za tu tvrdnju spreman je da garantuje.

“Istoga momenta to sam spreman da potpišem, ako do toga dođe, da KAP vratim državi”, tvrdi Pejović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *