Koliko ste uspješni na poslu? Odgovor zna – Facebook!

Dodajte komentar

Jedno od posljednjih istraživanja vezanih za Facebook pokazalo je jednu stvar koja bi mogla biti zanimljiva svim poslodavcima – sadržaj kojeg korisnici objavljuju može pokazati i koliko će te osobe biti uspješne na poslu.

Ovo su istraživanje na grupi od 146 osoba proveli Richard Landers i Katelyn Cavanaugh s Old Dominion Universityja iz Virginije te su zaključili da postoji povezanost između ličnosti korisnika i uspjeha na poslu.

“Prateći nečiji profil na Facebooku možemo saznati kako će se te osobe ponašati na radnom mjestu”, prenijeli su rezultate ovog istraživanja na Business Insideru napomenuvši kako su dvije najvažnije osobine koje možemo otkriti na Facebooku o korisnicima i povezati ih s ponašanjem na poslu savjesnost i ekstrovertiranost, odnosno otvorenost prema drugim ljudima.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Landers objašnjava kako savjesne osobe nikada ne kasne, svoje zadatke izvršavaju pedantno i na vrijeme, organizovane su te se, od svih osobina, upravo savjesnost povezuje s uspjehom na poslu. Otvorenost pokazuje kako se osobe ponašaju i osjećaju u društvu veće skupine ljude – ova je osobina veoma važna za ljude koji se bave npr. prodajom i u čestom su kontaktu s drugim ljudima, nego nije toliko važna za neka druga zanimanja, poput programera.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *