Fijat preporodio Luku Bar

Dodajte komentar

U Luci Bar u horizontalnu i vertikalnu mehanizaciju u poslednje 2,5 godine uloženo je 5,5 miliona eura, ali je i pored toga obim pretovara smanjen.

Pretovar je u prošloj godini bio manji za 27 odsto u odnosu na 2012. godinu, zbog izostanka rude nikla i cink oksida sa Kosova. Ponovnim uvođenjem pretovara roba sa Kosova bili bi prebrođeni problemi Luke, smatra menadžment.

Sa druge strane, došlo je do porasta pretovara drugih tereta, zahvaljujući ugovoru sa „Grimaldijem“ o transportu „Fijatovih“ automobila.

Izvršni direktor Luke Bar, Slobo Pajović, kaže da najveće barsko preduzeće svim svojim snagama nastoji da unaprijedi poslovanje.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Veliki posao koji radimo preko Luke Bar, pretovar „Fijatovih“ automobila, što nam daje jaku finansijsku injekciju. Za tri mjeseca ove godine, pretovar automobila je povećan za 50 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period”, kazao je Pajović.

Prema njegovim rečima, pretovar ro-ro tereta („Fijatovih“ vozila) učestvovao je sa 24 odsto, rasuti tereti su bili na nivou od 47 odsto, a ostatak su činili pretovari tečnih tereta.

“Snalazimo se i na drugim tržištima i zasad to uspješno radimo”, kazao je Pajović dodajući da menadžment pokušava da nađe strateške partnere koji bi u Slobodnoj zoni Luke Bar otvorili proizvodne pogone.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *