OTP banka Hrvatska završila preuzimanje Banco Popolare Croatia

Dodajte komentar

OTP banka Hrvatska danas je završila preuzimanje Banco Popolare Croatia, a preuzimanje je zaključeno sprovodjenjem transakcije vrijedne 107 miliona kuna, izvijestili su iz OTP banke.

Ugovor kojim je OTP banka Hrvatska stekla 98,37 posto udjela u Banco Popolare Croatia potpisan je 31. januara ove godine, a tada je objavljeno i da je vrijednost te transakcije oko 107 miliona kuna.

 

Savjet Hrvatske narodne banke je na sjednici održanoj 18. aprila odobrio OTP banci sticanje više od 50 posto udjela u osnovnom kapitalu Banco Popolare Croatia te dao saglasnost za imenovanje Zorislava Vidovića predsjednikom Uprave te banke. OTP banka je 10. aprila dobila i pozitivnu odluku Agencije za zaštitu konkurencije o dopuštenosti tržišne koncentracije.

“U sljedećim mjesecima bit ćemo usredsređeni na sprovodjenje postupka integracije koju namjeravamo većim dijelom završiti do kraja ove godine”, rekao je predsjednik Uprave OTP banke Balazs Bekeffy.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Na čelo Uprave Banco Popolare Croatia dolazi dosadašnji član Uprave OTP banke Zorislav Vidović, a u Upravi ostaje i dosadašnja članica Uprave Mirjana Vidan.

Tom će akvizicijom, kako navode, broj klijenata OTP banke dosegnuti gotovo 440 hiljada, mreža će imati 130 poslovnica te više od 250 bankomata u cijeloj Hrvatskoj.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *