Dunav osiguranje: Slaba neto dobit, prihodi rasli 4,2%

Dodajte komentar

Kompanija Dunav osiguranje objelodanila je juče na Beogradskoj berzi nerevidirani i nekonsolidovani izvještaj o poslovanju u kojem je navedeno da je tokom 2013. godine generisano 16,94 milijarde dinara (146,2 miliona eura) poslovnih prihoda što je 4,2 odsto više u odnosu na godinu ranije.

Prihodi od premija osiguranja i saosiguranja su takođe registrovali porast od 7 odsto popevši se na nepunih 16 milijardi dinara (138 miliona eura).Poslovna dobit je iznosila 7,8 milijardi dinara (67,1 miliona eura) dok je krajnji neto dobitak bio pozitivan iznosivši tek niskih 16 miliona dinara. Inače, Kompanija Dunav osiguranje u okviru svoje grupe ima 9 zavisnih preduzeća koja pokrivaju veoma raznolike oblasti poslovanja počev od turizma i upravljanja privatnim penzijskim fondom pa do brokerskih poslova i bankarstva.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

U strukturi vlasništva Dunav osiguranja i dalje dominira društveni kapital sa 94,61 odsto dok se preostalih 6,39 odsto akcija nalazi u rukama državnih institucija i malih privatnih akcionara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *