Mrzi vas da krenete na posao?

Dodajte komentar

Svakome, s vremena na vrijeme, se desi da mu se jednostavno ne ide na posao, ali šta raditi kada ne možete da uzmete još jedan slobodan dan. Ovo su neki od savjeta kako da motivišete sebe i kako da taj dan prođe što `bezbolnije`:

Nagradite sebe
Popijte kafu u svom omiljenom kafiću na putu za posao. Napravite planove za pauzu. Organizujte sebi nešto zanimljivo posle posla, odlazak na trening ili viđanje sa prijateljima. Podsjetite sebe da su sve ove stvari bolje od duplog posla koji bi vas čekao da ste uzeli slobodan dan.

Probajte sa mantrom
Odaberite pozitivnu misao koju ćete ponavljati celog dana, nešto što će vas motivisati i učiniti da se osećate dobro.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Radite stvari korak po korak
Ne razmišljajte previše unaprijed. Ustanite iz kreveta, istuširajte se, jedite, i izađite napolje. Ponekad je najbolje da postepeno dobijate ubrzanje za taj dan.

Olakšajte sebi
Idite taksijem na posao umjesto gradskim prevozom. Obucite se komotno. Odustanite od nekih obaveza koje ste ostavili za taj dan. Potražite pomoć od svog partnera, prijatelja i porodice.

Uključite “autopilota”
Ne možemo svaki dan biti u punoj brzini, ponekad je potrebno da uljučite autopilota. Rad u sporijem tempu, nije uvijek loša stvar, jer može da pruži bolji pregled posla.

Budite neprimjetni
Ako se ne osjećate posebno motivisano, možda danas nije najbolji dan za interakciju sa šefom i kolegama. Upotrijebite sve što vam je dozvoljeno kako bi ste se izolovali: stavite slušalice, ne dižite glavu od računara, zatvorite vrata od kancelarije itd.

Radite ono što vam je najlakše
Možda danas nije dan kada ćete završiti veliki projekat, ali imajte na umu, sve što uradite ma koliko malo, je više nego što biste uradili da niste došli na posao. Najmanje što možete da uradite je da organizujete posao za naredne dane.

Pomozite nekom drugom
Učinite nešto dobro za druge, pomozite kolegi ili udijelite kompliment nekome, možda to baš bude način da za taj dan probudite energiju u sebi.

Budite zahvalni
Umjesto da se fokusirate na razloge zašto ne želite da idete na posao, sjetite se dobrih strana. Živi ste i zdravi i imate posao. Zahvalnost vas vodi ka pozitivnom mišljenju a ono privlači dobru energiju.

Vodite brigu o sebi
Uzimajte pauze na poslu kada je to moguće. Izađite iz kancelarije i prošetajte po svježem vazduhu. Pobrinite se da ste za sjutra odmorni i spremni za bolji radni dan.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *