MBA i Američka privredna komora: Neophodne izmjene radnog zakonodavstva

Dodajte komentar

U prostorijama Montenegro Biznis Alijanse MBA održan je sastanak sa Američkom privrednom komorom u Crnoj Gori na temu radno zakonodavstvo i neophodne izmjene.

Predstavnici Američke privredne komore u Crnoj Gori su predstavili Pozicioni dokument – Komiteta za radne odnose u kojem su dali prijedloge za izmjenu radnog zakonodavstva.

Prijedlozi MBA su se odnosili na restrikciju dokumentacije koja reguliše radno zakonodavstvo.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“U tom smislu najpraktičnije bi bilo ova materija definiše kroz Zakon o radu i Ugovor o radu koji sklapaju poslodavac i zaposleni. Takođe su iznijeli stav da je manje važna dužina roka nakon koga se dobija rješenje o radu na neodređeno vrijeme, od rješavanja pitanja lakšeg otpuštanja onih koji nijesu spremni da odgovorno obavljaju svoje radne zadatke. MBA kao biznis asocijacija koja zastupa interese poslodavaca, kao što razna sindikalna udruženja zastupaju interese radnika, smatra da je upravo ovo veoma važno pitanje od koga u značajnoj mjeri zavisi uspješnost poslovanja svake firme”, navodi se u saopštenju.

I jedna i druga strana su se saglasile da je sastanak bio uspješan, odnosno da bi u narednom periodu trebalo intenzivirati saradnju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *