Sedam razloga za osvrt na biografiju i kada ne tražite posao

Dodajte komentar

Kada ste zaposleni u dobroj kompaniji i kada ste sigurni da je posao koji radite posao iz snova, nikada ne zaboravite da je u životu sve crno-bijelo. Realnost vas primorava da uvijek budete u pripravnosti sa gotovom i ispunjenom biografijom, jer nikada se ne zna .

Obratite pažnju na svoje vještine

S vremena na vrijeme kada ste slobodni, bacite pogled na vašu biografiju i prisjetite se kvalifikacija koje posjedujete, možda ste ipak nešto ispustili iz vida i može vam koristiti i na sadašnjem poslu. Poznavanje jezika, računarskih programa i još neke kreativne aktivnosti kojima ste se bavili kada ste imali vremena, prije zaposlenja.

Podstakni samopouzdanje

Kada ste dugo u poslu kojim se bavite, ubrzo zaboravljate gdje ste bili na početku, a gdje ste sada? Koliko ste za sve ovo vrijeme provedeno u jednoj organizaciji napredovali, zahvaljujući prelistavanju biografije imate to pred sobom kao odraz u ogledalu, kao i svijest o tome da li ste zaista napredovali ili ostali gdje ste i bili, što je malo vjerovatno, ali vrijedi se podsjetiti, zar ne?

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Upoznajte se sa samim sobom

Da biste se upoznali dobro, potrebno je kopati duboko i studiozno, posvećujući svakom segmentu  razvijanja jednaku predanost. Kada govorimo o poslu, da li ste uvijek bili za individualni rad ili timski, da li ste od perioda prvog zaposlenja do danas prihvatili razne oscilacije i prilagođavanja koja su vas očekivala. Da li ste ostali borac kao na početku?

Ključ uspjeha su greške

U biografiji osvrti na poslove koji vam se nisu dopadali u datom trenutku, su najbolji pokazatelji, da su vam baš oni donijeli mnogo životnog iskustva i snage za nastavak  poslovnih poduhvata. Kako i sama izreka kaže, na greškama se uči, zar ne?

Sposobnost razvoja jasnijih ideja i mogućnosti

Čovjek radom na sebi, radom na razvoju sposobnosti fizičkih i mentalnih, dolazi do sopstvenog zadovoljstva. Ne očekujte da će vam posao donijeti sreću, budite vi zadovoljni sa sobom, samim tim postajete i produktivniji, rezultati pozitivniji i vi ispunjeniji.

Posao i tijelo u istoj vezi

Postavljajte sebi često pitanja: Da li biste isti fakultet upisali, da li biste isti posao odabrali?
Ciljevi i očekivanja  na istoj putanji, bez mogućnosti ispadanja iz kolosjeka, za sve to neophodno jeste preispitivanje, što vas biografija podsjeća kao alarm, da se ne uspavate.

Budite spremni na najgore

Živite u vremenu kada su promjene sastavni dio života, stoga bi bilo poželjno da budete pripremljeni i za crne dane. Biografija mora uvijek biti spremna, zlu ne trebalo, dopunjena izmijenjena i na sigurno odložena, jer nikada se ne zna.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *