Pet najkreativnijih malih biznisa u SAD

Dodajte komentar

Da li kao rezultat prezasićenosti potrošačkog društva ili kao logičan napredak uslužnih djelatnosti, tek poslovne ideje u SAD dobijaju sve više na inovativnosti, a ovo je pet najkreativnijih u prethodnoj godini:

OKRA humanitarni bar  – ’Živjeli!’ za ugrožene

OKRA (Organized Kollaboration on Restaurant Affairs) humanitarni bar u Hjustonu sav prihod, od pića i hrane, donira u dobrotvorne svrhe. Svako poručeno piće gostu daje pravo da glasa kojem od predloženih udruženja ide donacija narednog mjeseca. Pored humanosti, OKRA je poznata i po sjajnom jelovniku, a specijalitet je, pogađate, pržena okra.

SomethingStore – za $10 na vašu adresu stiže ’iznenađenje’

Online prodavnica SomethingStore svojim kupcima, za $10 na kućnu adresu šalje nasumice odabrane stvari. Podni klavir, posuda za fondue, muški šešir, neke su od kupovina, mada ono što SomethingStore zapravo prodaje je iznenađenje. Kupac nikako ne može da zna šta kupuje, dok poštar ne donese paket. ’Upravo sam poručio nešto. Ne očekujem ništa posebno, kako se ne bih razočarao. Praktično, platio sam $10 da se iznenadim i, po meni, vrijedi svaku paru.’ komentar je jednog od kupaca nakon obavljene kupovine.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Story – mijenja se kao galerija, a prodaje kao prodavnica

Prodavnica Story, nalazi se u New York-u, a na svakih mjesec dana potpuno mijenja čitav asortiman, enterijer,  cijelu priču (story). Do sada su se u ovoj prodavnici mogli naći 3D štampači, unikatni umjetnički radovi, oprema za wellness, a sljedećeg meseca..vidjećemo.

MakeItFor.Us – napravite sve što poželite klikom na dugme

Online tržište MakeItFor.Us, ’eBay’ za sve ono što još uvijek ne postoji,  mjesto je na kome možete poručiti da vam se napravi bilo šta, spajajući zanatlije i poručioce. Zanatlije postavljaju spisak stvari koje umiju da naprave, ali se poručioci ne moraju ograničavati samo na postavljene spiskove, mogu zatražiti da im se napravi bilo šta, neko će već to umjeti.

GymPact – upornost se uvijek isplati

Koliko često biste vježbali da vam neko plati? Vjerovatno mnogo češće nego inače. Aplikacija GymPact upravo to čini, novčano nagrađuje one koji redovno vježbaju, ali i kažnjava kaznom od čak $5 one koji propuštaju treninge. Potrebno je podesiti raspored svojih treninga, a aplikacija preko vaše teretane, provjerava koliko često vježbate. Vjerujte, preskočiti terning sa ovom aplikacijom, postaje znatno teže. (Bizlife)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *