Četiri radna dana sedmično i osmjeh od uva do uva

Dodajte komentar

Ryan Carson je suvlasnik firme Treehouse (zajedno sa bivšim kolegom Alanom Johnsonom). Za sebe kaže da je otac, preduzetnik i filmofil, a ono što za njega kažu poslovni partneri je da je veoma uspješan i da vodi firmu u kojoj zaposleni rade četiri dana u sedmici.

„Mislim da je došlo do neke zabune i da nešto nije u redu sa opšteprihvaćenom idejom da ljudi moraju da rade šest ili sedam dana u sedmici i da svu svoju mentalnu snagu troše u kompaniji za koju rade. Zar nije tačno da se do uspjeha dolazi samo ako se u posao ulože duša i srce?“, napisao je Ryan Carson i dodao: “U mojoj kompaniji se radi od ponedjeljka do četvrtka, od 9h do 18h. Šta smo postigli iako ne radimo pet ili sedam dana u sedmici?

Profit (bravo za nas!).

Redovno primamo plate i bonuse.

Moral zaposlenih je na visokom nivou. Ponedjeljkom su svi svježi, uzbuđeni i nasmijani.

Sa djecom provodimo 50 odsto više vremena nego što to rade zaposleni u ostalim kompanijama (imamo tri slobodna dana, a oni dva).

Ja ne žrtvujem potrebe svoje porodice zarad posla i mislim da to ne rade ni moji zaposleni.

Trenutno je zaposleno 34, a trebaće nam uskoro još 10 radnika.

Naši klijenti su velike kompanije svjetskog ugleda.

Doživjeli smo i naslovne strane NY Times-a, Wall Street Journal-a, MIT Tech Review“.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Treehouse ekipa, inače stručna za web dizajn i internet, veruje da svako pametan za četiri dana može da završi posao koji bi radio onih uobičajenih pet radnih dana.

„Uostalom, bavimo se informacijama što nije isto kao raditi u proizvodnji. Vjerujemo da je mnogo više koristi kada se manje radi. Zarađujemo, posao se širi, ponedjeljak nije stresan, pa zašto ne bismo radili četiri sata sedmično?, saglasni su zaposleni u kompaniji Treehouse baš kao i njihovi poslodavci. (Bizlife)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *