CKB organizovala donatorsku akciju

Dodajte komentar

Povodom predstojećih praznika, CKB je organizovala donatorsku akciju usmjerenu na tri projekta u okviru različitih segmenata: zdravstvene zaštite, obrazovanja i kulture.

U akciji su učestvovali klijenti i partneri banke glasajući za jedan od tri nominovana projekta koji su detaljno predstavljeni na web sajtu banke i na taj način doprinijeli uspješnoj realizaciji akcije, a CKB je odlučila da donacijom podrži sva tri.

Zdravstvena zaštita je oblast u koju CKB kontinuirano ulaže i na taj način potvrđuje svoju društvenu odgovornost prema okruženju u kome posluje. Prepoznajući Urgentni centar kao jedno od najopterećenijih i najstresnijih mjesta u Kliničkom centru Crne Gore, CKB je ovom prilikom opredijelila sredstva za nabavku monitora za praćenje vitalnih parametra za potrebe Urgentnog centra. Time je nastavljena dobra saradnja sa Urgentnim centrom kome je u ovoj godini banka donirala i uniforme za zaposlene.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Novogodišnji i božićni praznici uvijek nas navedu na razmišljanje o djeci, pa CKB tradicionalno nastavlja da podržava projekte koji se odnose na najmlađe. U okviru oblasti obrazovanja, banka je za potrebe srednje Elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ obezbijedila nabavku seta za robotiku, prvog ove vrste u Crnoj Gori. Učenici ove škole su i do sada pokazali zavidne rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima u programiranju i robotici, pa će im ova oprema omogućiti da nastave sa nizanjem usjeha jer inovacije nemaju granica.

U oblasti kulture, banka je ovom prilikom donirala dva instrumenta – klarinet i flautu Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ koja je dugogodišnji rasadnik muzičkih talenata i saradnik na specijalnim kulturnim projektima koje realizuje u saradnji sa KIC-om i drugim kulturnim organizacijama i institucijama u Crnoj Gori. CKB je takođe pomogla i organizaciju programa „Viva Verdi“ koji je škola pripremila u okviru manifestacije Decembarska umjetnička scena u čast Đuzepe Verdija i proslave 200 godina od rođenja slavnog italijanskog kompozitora.

Tradicionalno, na kraju ove godine, vrlo vrijednu donaciju su dali i zaposleni banke Institutu za bolesti djece – Centru za neonatologiju. Zaposleni banke su od ličnih sredstava obezbijedili nabavku špric pumpe koja se koristi za precizno doziranje ljekova  bolesnoj djeci,  centralnog sistema za inhalaciju i nenatalnog kreveca sa kolicima, dušekom i zaštitnim poklopcem.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *