Turska Ziraat banka ulazi na crnogorsko tržište

Dodajte komentar

Ministar finansija Radoje Žugić sastao se danas sa generalnim direktorom za međunarodno bankarstvo u Ziraat banci Osmanom Arslanom. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ambasade Republike Turske u Podgorici, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva finansija.

-Arslan je doputovao je u Crnu Goru kako bi se zvanično obratio Centralnoj banci Crne Gore zahtjevom za dobijanje licence koja će omogućiti Ziraat banci da započne poslovanje u Crnoj Gori. Ziraat banka je državna banka Republike Turske, koja je afirmisana kao jedna od najiskusnijih i široko organizovanih banaka u Turskoj, sa preko 1.600 filijala u zemlji i preko 80 u inostranstvu. Otvaranje Ziraat banke u Crnoj Gori, ocijenili su sagovornici, daće značajan doprinos unapređenju preduzetništva i malog i srednjeg biznisa, ali i uticati na bržu realizaciju velikih razvojnih projekata i investicija u našoj zemlji. Takođe će, ocijenjeno je na sastanku, otvaranje banke doprinijeti i širenju biznisa turskih investitora u Crnoj Gori- navedeno je u saopštenju.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Izražavajući zadovoljstvo odlukom renomirane Ziraat banke da započne poslovanje u Crnoj Gori, ministar Žugić je izrazio vjerovanje da će prisustvo ove banke dodatno osnažiti crnogorski bankarski sistem i dati doprinos unapređenju konkurentnosti domaće privrede.

-U cilju što skorije implementacije inicijative za otvaranjem Ziraat banke u Crnoj Gori, sagovornici su dogovorili intenzivnu komunikaciju i saradnju u narednom periodu- zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *