Vlada plaća dugove RTCG-a i Montenegro Airlinesa

Dodajte komentar

Iz budžeta za narednu godinu preko šest miliona eura otići će na plaćanje dugova Javnog servisa i nacionalnog avio-prevoznika Montenegro Airlinesa.

Prijedlogom budžeta za narednu godinu, previđeno je da Vlada preuzme dug Montenegro Airlinesa od 3,7 miliona eura i Radio-televizije Crne Gore od 2,4 miliona po osnovu poreza i doprinosa, pišu Dnevne novine.

Inače, ova dva preduzeća već godinama posluju sa gubicima.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Vlada Crne Gore će tokom 2014. godine preuzeti dugove u iznosu do 6.100.000 eura i to za dug Montenegro Airlinesa, u visini do 3.700.000 i za dug Radio-televizije Crne Gore po osnovu poreza i doprinosa u visini do 2.400.000”, predviđeno je Prijedlogom budžeta za narednu godinu, koju je Vlada usvojila na sjednici u četvrtak, prenosi portal Cdm.

Javni servis je u prvih šest mjeseci poslovao sa gubitkom od 189.530, dok su u istom periodu prošle godne bili u minusu od 1.132.000 eura, saopšteno je nedavno na sjednici Savjeta Radio-televizije Crne Gore. Troškovi u Javnom servisu, kako se navodi u Izvještaju o finansijskom poslovanju RTCG od 1. januara do 30. juna, iznosili su 6.077.084 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *