Popović: Uskoro aneks ugovora sa "Vektra Bokom"

Dodajte komentar

Na ankesu ugovora “Vektra Boke” sa Savjetom za privatizaciju, odnosno Vladom Crne Gore o početku izgradnje hotela u Herceg Novom, kao i sanaciji tekućeg poslovanja, radi se ubrzano i potpisivanje bi moglo biti do kraja godine, potvrdio je za Radio Jadran izvršni direktor “Vektra Boke” Milić Popović.

On je rekao da su Savjetu za privatizaciju ponudli dva modela za rješavanje problema.

“Jedan je preko NLB banke, uz čiju pomoć bi došlo do gradnje hotelskih kapaciteta, a drugi uz pomoć uticajnih strateških partnera iz Evrope i svijeta, koji su izuzetno zainteresovani za saradnju. Pregovori sa njima su u toku i dok ne dođe do konkretnih dogovora, nećemo izlaziti sa njihovim imenima”, kazao je Popović.

Na isti način biće riješeni i problemi u tekućem poslovanju koji se odnose na sve ono što je ovu kompaniju, koja je kupila hotele i objekte HTP “Boka”, od početka opterećivalo i zbog čega se kasni sa početkom realizacije investicija.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Naš ključni problem su radni i imovinski sporovi i mi sada raspolažemo sa malim dijelom imovine zato što je sve što je bilo u vlasništvu HTP Boke, ”napadnuto” sudskim sporovima vezanim za restituciju i povraćaj imovine. U ovom trenutku najvažnije za Vektra Boku je rasčišćavanje tih sporova u nadležnom ministarstvu na zakonom predviđen način, tačnije sa Komisijom za restituciju.Jer akcije kapitala HTP Boke koje smo kupili ugrožene su sporovima“, istakao je Milić.

On se nada da će brzim i efikasnim odabirom jednog od modela, bilo da je to NLB banka, ili strateški partner, krenuti u realizaciju investicionog plana.

Ročište za uvođenje stečaja u “Vektra Boku” na zahtjev OTP faktoringa, koji se bavi otkupom potraživanja i loših kredita Crnogorske komercijalne banke CKB, zakazano je za 18. novembar.

Prema posljednjem spisku blokiranih preduzeća Centralne banke, “Vektra Boka” duguje 6,09 miliona eura, a u blokadi je tri godine.

CKB je pokrenula postupak za uvođenje stečaja u kompaniju “Vektra Boku” zbog duga od 3,25 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *