Prva farma, ali ljepote

Dodajte komentar

Ako niste znali da postoji farma ljepote, mnogo ste propustili. Postoji jedna, raskošna, prva u Evropi, smještena u podnožju planina bavarske Njemačke. Ko je imao zadovoljstvo da u Gertraud Gruber raju provede bar jedan dan, zna za pravo značenje riječi ‘idila’ i ‘mir’.

Bliska povezanost spoljašnjeg izgleda i stanja duha stara je koliko i ljudska misao, a danas je, čini se, važnija nego ikad. To je znala i Gertraud Gruber, pionirka holističke kozmetike i osnivač prve farme ljepote u Evropi. Njen jedinstveni spa u Njemačkoj već 55 godina njeguje i uljepšava klijente širom svijeta.

Smješten u bavarskom dijelu Njemačke u Tegernsee-u, ovaj spa kompleks sastoji se od glavne kuće i nekoliko manjih vila okruženih gustom šumom i zelenilom. Spa je podjednako popularan kako u sunčanom ljetnjem periodu, tako i zimi kada je prekriven snijegom. Vila je ljetos renovirana, a karakteriše je seoski stil i ogromna terasa sa koje se pruža pogled na Walberg planinu. Prostrane livade, jezero u podnožju planine, čist vazduh, toplina domaćina, čine boravak na farmi ljepote savršenim. Golf, skijanje, nordijsko pješačenje samo su jedne od mogućnosti koje ova idila pruža.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Svaka soba vila je drugačije dizajnirana, a doručak u krevetu je usluga koju svaki gost dobija. Ručak i večera služe se u glavnoj kući do koje vodi predivan vrt. Posebna pažnja pridaje se zdravoj ishrani kao bitnom faktoru vitalnosti. Zato gost na raspolaganju pored kuvara ima i stručne savjete nutricioniste.

Usluge prve farme lepote uključuju prvoklasne aktivnosti – aerobik, joga i meditacija, gimnastika, masaža, sauna i bazen, šijacu, ples i prisustvo lične kozmetičarke i kondicionog trenera.

“Ljepota dolazi iz unutrašnje harmonije, sklada uma i duše, a u kombinaciji sa spoljašnjom njegom daje najbolje rezultate”, moto je kojim se vodila i koji i danas slijedi Gertraud Gruber, vitalna dama rođena prije 92 godine. Zato danas njen spa predstavlja oazu za mnoge koji žele da razmišljaju pozitivno, koji žele samopouzdanje radeći na duhovnoj i fizičkoj ravnoteži.

Vizija Gertraud Gruber

Njeno ime sinomim je za ljepotu i zdrav život više od pet decenija. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja koje potvrđuju kvalitet usluga Gertraud Gruber spa pruža. Rođena 1921.u Minhenu i željela je da se ostvari kao plesačica, ali rat prekida te snove i Gertraud Gruber napušta čuvenu plesnu školu Isidore Duncan. Okreće se korektivnoj gimnastici i sprecijalizuje se u liječenju facijalne muskulature i oštećenih nerava. Poslije rata, završava studije na Friedl Groh Munchen kozmetičkoj školi i posvećuje se budućem pozivu. Počinje da pravi kreme na bazi prirodnih sastojaka, a klijentima svoje preparate dostavlja na biciklu. Ali to joj nije bilo dovoljno – željela je da uljepšava žene kako spolja tako i iznutra. Tako dolazi na ideju da kuću koju je sa suprugom kupila opremi i napravi od nje mjesto za relaksaciju tijela, uma i duha.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *