M:tel: Prihodi rastu

Dodajte komentar

Kompanija M:tel je u trećem kvartalu ove godine zabilježila rast prihoda od  0,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Rast prihoda je zaista veliki uspjeh, ako uzmemo u obzir uvođenje takse od jednog eura, koja je značajno uticala na pad prihoda svih operatora, i ekonomsku krizu koja i dalje otežava rast i razvoj privrede, a time smanjuje i potrošačku moć stanovništva – kaže se u saopštenju kompanije.

Dobri rezultati su prije svega, kako se navodi, postignuti zahvaljujući rastu prihoda od šest odsto u postpejd segmentu, a koji je uslovljen i rastom broja korisnika koji prelaze u M:tel mrežu. Saopšteno je i da je ostvaren i rast prihoda od rominga u iznosu od šest odsto.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ranije predstavljen strateški cilj razvoja mreže u dijelu kreiranja, implementacije i prodaje aplikacija, pokazao je svoje utemeljenje i opravdanost. Sopstvenim kadrovskim kapacitetima, zahvaljujući prije svega vrhunskom timu IT stručnjaka M:tel bilježi rast prihoda i zahvaljujući prodaji aplikacija, kakva je prije svega m:go aplikacija – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da M:tel ima plan da svoja IT rješenja i aplikacije ponudi i drugim operatorima u svijetu sa ciljem da IT aplikacije i softverska rješenja budu bitan izvozni segment privrede Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *