Vaš CV: Koliko mu poslodavac posveti vremena i šta u njemu gleda?

Dodajte komentar

Činjenica je da je mnogo nezaposlenih i da se na konkurse za posao na jedno mjesto nekada javljaju stotine kandidata.

Imajuči to u vidu, HR menadžeri ponekad nemaju vremena da detaljno pregledaju vaš CV, pa se samo fokusiraju na osnovne informacije i tako donose odluku koga da pozovu na razgovor. Prema sajtu TheLadders.com, menadžeri za ljudske resurse u kompanijama, potroše samo šest sekundi po CV-iju, prije nego što odluče da li neki kandidat odgovora ili ne odgovara traženom profilu.

Istraživači sa ovog sajta potrošili su 10 nedjelja da isprate ponašanje HR menadžera dok pregledaju biografije kandidata.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prema ovom istraživanju, u kratkom vremenu koje provedu sa vašom radnom biografijom, menadžeri će pogledati vaše ime, trenutni posao i poziciju, datume dolaska i odlaska sa vašeg sadašnjeg radnog mjesta, prethodnu kompaniju (zajedno sa datumima) i vaše obrazovanje.

Na ovoj slici koju je dao TheLadders.com možete videti dvije različite radne biografije i takozvanu „heat map“ ili gde se oko menadžera najčešće zadržava i šta gleda.Ona vam može pomoći u samom pisanju CV-ija, gdje vama najvažnije podatke možete postavljati na ova mjesta.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *