Olupine donose fine pare

Dodajte komentar

Podgoričko preduzeće Deponija zadovoljno je otkupom polovnih automobila koje će rastaviti u pogonu za tretman vozila van upotrebe, kazala je za Dan v.d. direktora Deponije Stanislava Martinović.

Na nedavno održanoj licitaciji od Uprave za imovinu otkupili su 159 vozila, a 23 automobila su dovezli građani.

„Na licitaciji smo dobili 159 vozila od Uprave za imoviinu koje su obezbijedili od nekoliko preduzeća. Ostalo su nam dovozili građani, koji to sve češće rade. Skoro da nema dana, a da neko od sugrađana ne doveze vozilo. Sada na tretman čeka 182 automobila. Zadovoljni smo kako radi pogon i sve ukazuje na to da ćemo premašiti plan od 200 otkupljenih vozila za godinu dana“, rekla je Martinović, piše Dan.

Trideset vozila radnici u pogonu postavili su tokom ovog mjeseca.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

„Konstantno nam se javljaju fizička lica koja dovoze automobile i time smo zadovoljni. To znači da su građani svjesni da je bolje i legalnije da nama dovoze vozila, nego da ih daju otpadima“, kazala je Martinović.

Prema njenim riječima za sada nemaju potrebu za zapošljavanjem još radnika u pogonu za tretman vozila van upotrebe.

„Iako imamo toliko posla, nema potrebe za zapošljavanjem još ljudi. Za sada imamo kapaciteta. S obzirom na to da se kolege pomažu, pa u pomoć priteknu i radnici iz drugih pogona sve se na vrijeme stiže“, objasnila je Stanislava Martinović.

Cijene otkupa

Otpadno vozilo koje je u cjelini predato otkupljuje se za 0,135 eura po kilogramu, dok se vozilo sa kojeg su odstranjeni sastavni djelovi po cijeni od 0,125 eura po kilogramu.

„Procjenu stanja predmetnog vozila, na prijemnom punktu i utvrđivanje vrijednosti otkupne cijene vrši stručna komisija. O tome sačinjavaju zapisnik koji čini osnov za isplatu naknade“, objasnila je Martinović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *