Mar 29, 2015 @ 8:19
banka krediti stednja bankomat lizing micro osiguranje
BANKE KREDITI ŠTEDNJA BANKOMATI LIZING MFI OSIGURANJE
 
Objavljena nova Bijela lista – spisak najurednijih poreskih platiša

Objavljena nova Bijela lista – spisak najurednijih poreskih platiša

Ministarstvo finansija i Poreska uprava Crne Gore nastavljaju praksu promocije i podsticanja urednih poreskih obveznika, te je po drugi put objavljena tzv. Bijela lista – spisak poreskih obveznika kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline. Na listi su se našla imena 110 poreskih obveznika s kojima Poreska uprava kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza.

Spisak najurednijih poreskih obveznika možete pogledati ovdje: Bijela lista oktobar 2013.

Kriterijumi kojima je izvršena selekcija obveznika za Bijelu listu obuhvatali su urednost obračunavanja poreza i podnošenja poreskih prijava, redovnost izmiravanja poreskih obaveza, kao i da u postupcima inspekcijskog nadzora nijesu utvrđivane značajnije nepravilnosti, koje bi ukazivale na bilo kakav vid neregularnog poslovanja. Jedan od kriterijuma za odabir poreskih obveznika ovog puta bio je i da su isti u tekućoj godini platili više od 100.000,00 eura.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Objavljivanje Bijele liste predstavlja još jedan korak u podsticanju obveznika na poštovanje poreskih propisa i saradnju sa Poreskom upravom, koji će, uz ostale oblike saradnje, biti nastavljeni i u budućnosti, jer u ovom organu pozitivan tretman mogu imati samo uredni poreski obveznici koji redovno izmiruju obaveze, doprinoseći borbi protiv sive ekonomije, ostvarenju budžetskih prihoda, te unapređenju poslovnog i investicionog okruženja u Crnoj Gori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>