6 najboljih poslova za žene

Dodajte komentar

Ne postoji ništa deskriminišuće ili seksističko u izboru posla koji bi vam odgovarao samo zato što ste žena. Tačno je da svako može da uradi bilo šta bez obzira na pol. Međutim, život vam može biti lakši ako radite nešto šta vam najviše odgovara, čak iako je to neki od poslova za koje mislite da su rodno pristrasni. Bez obzira da li ste tek završili fakultet ili planirate da promijenite posao, izaberite onaj koji vam najviše odgovara.

1) DIGITALNI STRATEG

Možda zvuči dosadno, ali je to zapravo veoma zabavan posao koji vam omogućava da dosta vremena provodite na tviteru, fejsbuku i drugim društvenim mrežama. Za ovaj posao vam nije neophodna specijalna diploma, već veliko znanje o tome kako da napravite dobru onlajn reklamu za vašu firmu.

2) PEJZAŽNI ARHITEKTA

Ukoliko imate oko za ljepotu, estetiku i detalje, ovaj posao je idealan za vas.

Ništa drugo vam ne može pružiti zadovoljstvo stvaranja ljepote koju će svi videti, a da pritom niste veliki umjetnik. Odgovarajuća diploma će vam obezbijediti dobar posao.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

3) MEDICINSKA SESTRA

Za ovaj posao vam je potrebna diploma srednje škole, što je bolje nego šest godina provedenih na fakultetu. Niste ljekar i ne možete da operišete, ali možete davati medicinske savjete i pomažete ljudima.

4) LIČNI TRENER

Uvijek ste u dobroj formi, plaćaju vas da vježbate i na poslu nosite sportsku opremu. Biti lični trener je veoma zabavno i imate fleksibilno radno vrijeme, a u zavisnosti od toga koliko ste poznati, možete i dosta da zaradite.

5) PR MENADŽER

U ovoj profesiji preovlađuju žene sposobne da predstavljaju organizaciju, održavaju dobre odnose s javnošću i podižu ukupne poslovne efekte i imidž kompanije.

6) DIZAJNER ENTERIJERA

Jedan od rijetkih poslova za koji vam zapravo i nije neophodna diploma.

Morate samo biti dobri u svom poslu. Tu ne postoje fiksni programi, možete biti svoj gazda i određivati koliko zarađujete i kada ćete da radite.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *