Oprezno sa povećanjem poreza jer osiguravajuće kuće ostvaruju skroman profit

Dodajte komentar

Sa inicijativom da se dodatno oporezuju osiguravajuća društva treba ići vrlo oprezno. Država bi, po mom mišljenju, trebalo da smanjuje, a ne da povećava poreze i podstiče životno osiguranje, izjavio je Portalu Analitika direktor Agencije za nadzor osiguranja Branko Vujović.

On je istakao da nema prostora za povećanje nameta u sektoru životnog osiguranja, a da u neživotnom „možda ima, ali ograničeno jer osiguravajuće kuće ostvaruju skroman profit“.

-Zadnjih nekoliko godina imamo blagi rast tržišta osiguranja u Crnoj Gori,  koji se kreće od tri do četiri odsto na godišnjem nivou. Inicijativi SNP-a treba pristupiti sa dosta opreza, jer ipak spadamo u tržišta osiguranja u razvoju, a osiguravajuće kuće posluju na granici isplativosti bavljenja ovim poslom- naglasio je Vujović.

On je precizirao da svega 14 odsto tržišnog udjela otpada na životno osiguranje, što je višestruko manje nego u razvijenim državama Evropske unije.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

-Osim podsticaja životnom osiguranju, neophodno je da zadržimo i ne umanjimo interes stranih kompanija koje posluju na našem tržištu- rekao je Vujović.

SNP je na jučerašnjoj sjednici parlamentarnog odbora za ekonomiju predložila da se značajno poveća poresko opterećenje osiguravajućim društvima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *