Potpisan Sporazum o osnivanju Centra za razvoj finansija

Dodajte komentar

Guverner Centralne banke Crne Gore Milojica Dakić prisustvovao je ceremoniji potpisivanja Sporazuma o osnivanju Centra za razvoj finansija (CEF) kao međunarodne organizacije, koji je, u ime države Crne Gore, potpisao pomoćnik ministra finansija Nikola Vukićević.

Sporazum je potpisan danas na Bledu, a predstavlja bazu za osnivanje CEF-a kao neprofitne međunarodne organizacije sa sjedištem u Sloveniji.

Pored Crne Gore, potpisnice sporazuma su i Makedonija i Hrvatska. Misija CEF-a je promocija regionalne saradnje, podizanje svijesti o međunarodnim standardima i najboljoj praksi u upravljanju javnim finansijama i centralnom bankarstvu kroz obezbjeđivanje specijalizovanih programa obuke.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ceremonija potpisivanja Sporazuma o osnivanju CEF-a kao međunarodne organizacije održana je paralelno sa godišnjim Bledskim strateškim forumom, kome su guverner Dakić i pomoćnik ministra finansija Crne Gore Nikola Vukićević takođe prisustvovali. Oni su aktivno učestvovali u dijalogu na visokom nivou o strateškom planiranju i budžetiranju u jugoistočnoj Evropi, te u panelu koji se odnosi na budućnost ekonomske i monetarne unije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *