Šta nervira zaposlene u Facebook-u?

Dodajte komentar

Fejsbuk važi za jedno od najboljih radnih mjesta na svijetu, a čak i njegovi pripravnici zarađuju 25.000 dolara više od prosječnog američkog građanina.

Međutim, čini se da nije sve bajno ni u Fejsbuku, piše portal index.hr. Naime, bivši i sadašnji radnici Fejsbuka su na stranici Kvora (Quora) započeli raspravu o tome šta im najviše smeta ili im je smetalo dok su radili za Marka Zakerberga.

Iako će njihovi prigovori mnogima djelovati kao razmažena kuknjava, zanimljivo je vidjeti šta muči mali dio zaposlenih u Fejsbuku.

“Šest nedjelja godišnje dežuran sam po cio dan”

Oni koji su zaduženi za održavanje stranice tvrde da im je kompanija tokom godine odredila šest nedjelja kada moraju da budu neprestano dostupni.

“Tih nedjelja ne napuštam grad čak ni preko vikenda. Ništa ne mogu da isplaniram i neprestano moram da budem dostupan. Ostavljam uključeno zvono na telefonu čak i kad idem da spavam”, napisao je Kit Adams.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Ne postoji funkcionalna infrastruktura”

Budući da se u Fejsbuku promovišu druženja i zajednički izlasci, povećanje broja zaposlenih to znatno otežava. Zaposleni tvrde da je teško učestvovati u zajedničkim aktivnostima s 4.000 zaposlenih te da nepostojanje bilo kakve organizacije znatno otežava takve situacije.

“Svi mi se žale na Fejsbuk samo zbog toga jer tamo radim”

“Ne postoji usredsređenost na jedan cilj”

Jedan bivši radnik Fejsbuka tvrdi da ne postoji jasna vizija tako da zaposleni ponekad uopšte ne znaju šta treba da rade, a kada bi se to promijenilo, razna poboljšanja podigla bi kompaniju na viši nivo.

“Nećete zaraditi milione niti stvoriti sopstvenu kompaniju”

Samo zato što radite za dobru kompaniju, ne znači da ne radite. U ovom slučaju, radite kako bi ostvarili tuđi san.

“Bilo je to najgore profesionalno iskustvo u mom životu”

Neki nisu oduševljeni Fejsbukom, pa tako jedan bivši zaposleni dodaje da je kao administrator radio za ljude s kojima nikada nije lično komunicirao i koji mu nisu davali potrebnu podršku.

“Traži se od mene da izvršavam neprimjerene zadatke”

Jedan je anonimni bivši radnik napisao je kako se često osjećao kao najveće smeće zato što je ponekad morao da izvršava zadatke kao što su pranje veša za direktora.

“Ne postoje instrukcije, sve je igra pogađanja i od samog početka sam bio osuđen na propast”

Svi zaposleni prolaze rigorozni desetodnevni program, a mnogi tvrde kako su u toj situaciji bili prepušteni sami sebi.

“Zakerberk i Šeril previše vremena provode kopirajući konkurenciju”

Mnogi su zaključili kako Mark Zakerberg i Šeril Sendberg previše vremena provode kopirajući konkurenciju, a poseban naglasak je na Guglu kojeg proučavaju više nego sopstvene prednosti, nedostatke i planove.

“Radno mesto je očajno”

“Kada se nalazite u sobi koja je prepuna nizova stolova za kojima sede ljudi koji su stisnuti i nemaju privatnost, žao mi je, ali tako držite stoku, a ne zaposlene koje cijenite”, napisao je jedan bivši radnik.

“Pripravnici donose važne odluke”

Filip Su koji je u Fejsbuku dvije godine radio kao programer, na svom blogu je napisao opsežnu kritiku, a poseban naglasak je stavio na činjenicu da pripravnici donose važne odluke što je daleko od toga kako bi velika korporacija trebalo da funkcioniše.

“Zakerberg je previše uključen”

Umjesto da se susreće s investitorima, previše vremena provodi radeći na novim proizvodima, a to je apsolutno gubljenje vremena, smatraju neki i dodaju da bi njegov posao trebalo da bude izgradnja kompanije, a ne svakodnevni poslovi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *